WhatsApp
Naar Boven
Hero image Strandhotel en Strandpaviljoen Zoomers in Noordhollands Duinreservaat bij Castricum aan Zee

Blog

  /  Blog   /  3 Redenen waarom de zee rustgevend werkt

3 Redenen waarom de zee rustgevend werkt

Grote kans dat jij dit al bewust of onbewust ervaart! Volgens dit Britse onderzoek voel je je beter aan zee. Dat kunnen wij alleen maar beamen. De zee is ons best bewaarde geheim, de zee kan je namelijk in een staat van volledige ontspanning brengen. Dit zijn 3 redenen.

1. De geuren en het geluid
Het is niet voor niks dat er zoveel geurstokjes en luchtverfrissers gebaseerd zijn op het water en het strand. Het moge duidelijk zijn, we houden van de zilte, subtiele en frisse lucht. Ook zijn er veel dingen op het geluid van de zee gebaseerd. Denk aan meditatie muziek of nummers om in slaap te komen. Het geluid van de zee is ritmisch en kalm, precies wat we nodig hebben om helemaal te ontspannen.2. Blauwe ruimte geeft rust
De kleur blauw heeft een zeer positief effect op ons. Zo voelen we ons creatiever, gelukkiger en productiever als we in een blauwe ruimte zijn. Laat staan als we aan strand zijn en we het water, de lucht en het zand in het echt kunnen ervaren.

3. Het water verminderd stress
Het water van de zee stroomt en blijft stromen. Laat je stressgevoelens mee stromen met de zee. Dit kun je doen door te gaan zwemmen maar je kan het ook visualiseren terwijl je naar het water kijkt. Adem mee met de golven en zet alles wat je stress geeft in een bootje en laat het in gedachten wegvaren.

 

Geschreven door: Sabine Gaastra

Foto’s door: @Karin_Cijsouw

 

Download gerust de afdrukbare versie van het blog over de zee.

 

Oh, en wil je geen blog meer missen? Schrijf je hier in voor onze maandelijkse emailupdate:

 

Genieten | Vertragen | Verbinden

Schelp strand Castricum aan Zee bij Strandhotel en paviljoen Zoomers

TELL ME MORE

Make a splash with WaveRide, designed for everyone passionate about all things surfing.

156-677-124-442-2887
info@wordpress.com
184 Main Collins Street Victoria 8007
Follow Us: