WhatsApp
Naar Boven
Hero image Strandhotel en Strandpaviljoen Zoomers in Noordhollands Duinreservaat bij Castricum aan Zee

Blog

  /  Blog   /  Activiteiten in omgeving Castricum aan zee

Activiteiten in omgeving Castricum aan zee


In de betoverende omgeving van Castricum aan Zee is er een overvloed aan activiteiten en bezienswaardigheden om van te genieten. Hier zijn enkele hoogtepunten die je kunt ontdekken tijdens je verblijf bij het Strandhotel:

Duinreservaten:

Castricum aan Zee is omgeven door prachtige duinreservaten, zoals het Noordhollands Duinreservaat. Verken de uitgestrekte duinen te voet of per fiets en geniet van de diverse flora en fauna die dit natuurgebied te bieden heeft.

Strandwandelingen:

De kilometerslange, ongerepte zandstranden nodigen uit tot verkwikkende wandelingen. Adem de frisse zeelucht in terwijl je langs de branding wandelt en je voeten laat wegzakken in het zachte zand.

Zonsondergangen:

Mis de betoverende zonsondergangen niet! Het Strandhotel biedt een perfecte uitkijkpunt om te genieten van de prachtige kleuren die de hemel sieren bij het vallen van de avond. Voor de liefhebbers van watersport zijn er verschillende mogelijkheden zoals surfen, kitesurfen, en zeilen. Verken de golven van de Noordzee en voel de opwinding van de wind in je haren.

Watersport:

Voor de liefhebbers van watersport zijn er verschillende mogelijkheden zoals surfen, kitesurfen, en zeilen. Verken de golven van de Noordzee en voel de opwinding van de wind in je haren.

Castricumse bos

Op korte afstand van Castricum aan Zee vind je het Castricumse Bos. Hier kun je heerlijk wandelen en fietsen door het groene landschap en genieten van de rust en stilte.

Culturele uitstapjes

Bezoek de nabijgelegen historische steden zoals Alkmaar met zijn beroemde kaasmarkt, of Haarlem met zijn prachtige architectuur en kunst.

Natuurcentrum

Breng een bezoek aan het Bezoekerscentrum De Hoep, waar je meer te weten kunt komen over de unieke flora en fauna van het duingebied en de duurzaamheid van het gebied.

Fietsroutes
Verken de omgeving op de fiets en volg een van de vele fietsroutes die je langs pittoreske dorpjes, charmante landschappen en historische bezienswaardigheden leiden. Of je nu houdt van avontuur in de natuur, ontspannen op het strand, cultuur opsnuiven, of gewoon tot rust komen in de prachtige omgeving, Castricum aan Zee biedt voor ieder wat wils. Verken deze betoverende bestemming en creëer onvergetelijke herinneringen tijdens je verblijf bij ons Strandhotel

Geschreven door: Sabine Gaastra

Foto’s door: @Karin_Cijsouw

 

Download gerust de afdrukbare versie van het blog over de zee.

 

Oh, en wil je geen blog meer missen? Schrijf je hier in voor onze maandelijkse emailupdate:

 

Genieten | Vertragen | Verbinden

Schelp strand Castricum aan Zee bij Strandhotel en paviljoen Zoomers

TELL ME MORE

Make a splash with WaveRide, designed for everyone passionate about all things surfing.

156-677-124-442-2887
info@wordpress.com
184 Main Collins Street Victoria 8007
Follow Us: